Hyvinvointi

Hyvinvointi

Meillä on vain yksi terveys, sitä kannattaa vaalia!

Valitettavan usein ymmärrämme hyvinvointimme merkityksen vasta silloin, kun menetämme siitä jotain. Se, että menettää jonkun osan terveydestään ei välttämättä ole lopullista, jos silloin heräät ajattelemaan omaa hyvinvointiasi. Kuuntelet mitä kehosi koittaa sinulle kertoa ja alat etsiä ratkaisuja oman hyvinvointisi tukemiseen.

Oma tieni oli pitkä. Toivon, että sinun ei ole.

Ratsastusonnettomuus muutti oman elämäni. Kävin läpi 4 ranneleikkausta ja monen vuoden kovan kipu koulun, jonkalaista en toivo kenellekään. Pahimmillaan kuljin OYS:sin kipuryhmässä ja söin epilepsialääkkeitä voimakkaiden kipulääkkeiden lisänä, kun mitkään lääkkeet eivät kunnolla auttaneet. Se aika kulutti elimistöni todella huonoon kuntoon. Siihen päälle altistuminen sisäilmaongelmille ja palokaasuille, joista puhkesi astma. Soppa oli valmis. Maha sanoi sopimuksen irti. Gluteeniyliherkkyys ja herkistyminen vähän kaikelle mm. lisäaineet, mausteet, sokerit, hiivat jne.

Arki oli suorittamista, taistelua oman jaksamisen äärirajoilla. Vaikka pää vei, kroppa ei tahtonut pysyä mukana. Kohdallani vaati useamman ison pysäytyksen, joiden kautta aloin ymmärtää oman hyvinvoinnin merkityksen. Miten paljon mukavampaa kaikki on, kun kohtelee elimistöään parhaalla mahdollisella tavalla ja huolehtii hyvinvoinnistaan samoin.

Lääkkeet eivät kohdallani tuoneet minulle kaipaamani hyvinvointia vain päinvastoin. En tällä halua sanoa, että lääkkeet ovat täysin pahasta. Niille on aikansa ja paikkansa. Tärkeää olisi hoitaa syytä eikä vain seurauksia. Nähdä ihminen kokonaisuutena.

On onni, että en ole luovuttanut, vaan olen koko ajan etsinyt vaihtoehtoja. Ne vaihtoehdot ovat antaneet minulle uuden elämän. Uuden mahdollisuuden elää omaa elämää ja mennä omia unelmia kohti.

Olen pitänyt kiinni minulle tärkeistä harrastuksista. Harrastuksista joiden kautta voin koko ajan oppia uutta ja nauttia luonnosta sekä eläinten läsnäolosta. Olla tässä ja nyt. Nauttia hetkestä, se on tärkeää!

 

#humantrain&care